POLICAJAC KOJI JE PUCAO U PETNAESTOGODIŠNJEG GORANCA OSLOBOĐEN!

Beograd - 06.06.2011 - Građanska inicijativa Goranaca najoštrije osuđuje odluku Višeg tužilaštva u Novom Sadu kojom se policajac Ajhinger Alen pušta iz pritvora, iako je počinio krivično delo teškog ubistva u pokušaju iz člana 114. Stav 1. Tačka 11.

Policajac Ajhinger Alen je prošle godine, 20.juna, van dužnosti i službenim pištoljem marke CZ 99 fabričkog broja 110895 ispalio tri hica u petnaestogodišnjeg Goranca Ali Gorana iz Novog Sada, nanevši mu teške telesne povrede u vidu tri strelne rane leve butine, višedelnog preloma butne kosti, i preloma kosti desne šake. Ovaj pokušaj teškog ubistva se dogodio oko 01h u diskoteci “EX” u Novom Sadu.

08.11.2010.godine Više javno tužilaštvo u Novom Sadu je podiglo optužnicu protiv policajca Ajhinger Alena za krivično delo teško ubistvo u pokušaju. Međutim, skandaloznom odlukom zamenice višeg javnog tužioca u Novom Sadu, VERONIKE VENCEL od 15.04. ove godine ovo teško delo se volšebno prekvalifikuje kao krivično delo protiv opše sigurnosti!

Građanska inicijativa Goranaca zahteva od Ministarstva Pravde i Visokog Saveta pravosuđa hitnu smenu zamenice javnog tužioca u Novom Sadu, Veronike Vencel zbog skandalozne odluke koju je donela, i zahtevamo da se policajac Ajhinger Alen odmah vrati u pritvor kako ne bi uticao na svedoke jer ocu maloletnog Ali Gorana, Ali Atipu svakodnevno prete prijatelji pomenutog policajca uz pritisak da pristane na novokvalifikovano delo.

Na ovakav način tužilaštvo šalje poruku javnosti da se u Gorance i goransku decu može pucati nekažnjeno, a to naša organizacija neće dozvoliti!

Predsednik GIG Mr Orhan DragašRTS - Goranci - Šta radite bre?PINK - NACIONALNI DNEVNIK