ODRŽANA OSNIVAČKA SKUPŠTINA GRAĐANSKE INICIJATIVE GORANACA ZA VOJVODINU (18.06.11)

U sali skupštine Grada Novog Sada održana je osnivačka Skupština Pokrajinskog odbora Građanske inicijative Goranaca za Vojvodinu.


"U vreme kad i u multietničkoj Vojvodini bacaju bombe na goranske kuće i radnje, kada policajci pucaju nekažnjeno u goransku decu poslednji trenutak je da i Goranci u Vojvodini uzmu svoju sudbinu u svoje ruke! Niko nam neće pomoći, ako ne pomognemo sami sebi!"-izjavio je između ostalog, predsednik Građanske inicijative Goranaca mr Orhan Dragas, na Osnivačkoj Skupstini GIG.


Osnivačkoj Skupštini Građanske inicijative Goranaca obratili su se predstavnici DS, SNS, LSV, SPO iz Novog Sada, kao i gospodin Aleksandar Jovanović, predsednik Skupštine Grada Novog Sada.


Osnivačkoj Skupštini Građanske inicijative Goranaca za Vojvodinu obratio se i muftija novosadski efendija Fadil Murati, inače Goranac iz Makedonije, koji je podržao osnivanje GIG za Vojvodinu.


Za predsednika pokrajinskog odbora Građanske inicijative Goranaca za Vojvodinu je izabran Hasan Pomak, diplomirani građevinski inženjer, a za predsednika Izvršnog odbora Građanske inicijative Goranaca za Vojvodinu gospodin Usen Dervišević, diplomirani ekonomista.


SLUŽBA ZA INFORMISANJE